-
Probiotyk dla gołębi 1L + Melasa z trzciny cukrowej 1L
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Duża 110 szt. |
Zamów telefonicznie! 690-387-365
Zostaw numer telefonu, oddzwonimy! |
Zestaw hodowcy gołębi – Probiotyk dla gołębi 1L+ Melasa z trzciny cukrowej 1L
EM Probiotyk dla gołębi jest mieszanką paszową uzupełniającą, zawierającą Efektywne Mikroorganizmy EM. Preparat zawiera kompozycję mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych i regeneracyjnych. Melasa z trzciny cukrowej powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru. Jest produktem o zawartości około 40% sacharozy, bogatym źródłem żelaza i składników mineralnych.
W skład zestawu dla hodowcy gołębi wchodzą:
EM Probiotyk dla gołębi jest mieszanką paszową uzupełniającą, zawierającą Efektywne Mikroorganizmy EM.
Preparat zawiera kompozycję mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych i regeneracyjnych. Stosowanie EM Probiotyku dla gołębi wpływa na podniesienie naturalnej odporności i poprawę kondycji zdrowotnej, oraz zapewnia wysoką i długotrwałą formę gołębi i innych ptaków.
Preparat może być stosowany w hodowli i chowie gołębi oraz drobiu ozdobnego.
Korzyści wynikające ze stosowania EM Probiotyku dla gołębi:
- ograniczenie biegunek (szczególnie u młodych gołębi w okresie przejścia z papki na ziarno)
- poprawa jakości wylęgu
- zasiedlenie przewodu pokarmowego po kuracji antybiotykowej
- neutralizacja mikotoksyn w karmie
- detoksykacja organizmu i przyspieszona regeneracja wątroby
- likwidacja nieprzyjemnego zapachu w gołębniku czy wolierze
- biologiczna dezynfekcja środowiska i ograniczenie populacji roztoczy
Dawkowanie:
– do wody lub karmy: 10ml/ 1L wody lub 1kg karmy, 3 razy w tygodniu. W pierwszym tygodniu stosowania, w okresie stresu i wycieńczenia organizmu (koszowanie, po lotach) oraz u gołębi rozpłodowych preparat podajemy codziennie.
– opryski gołębników, wolier 20 % roztworem dwa razy w tygodniu
– dodatek do wody kąpielowej w ilości 50ml/ 1L wody (5% roztwór)
2. Melasa to ciemnobrązowy, gęsty syrop, o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru. Jest produktem o zawartości około 40% sacharozy, bogatym źródłem żelaza i składników mineralnych.
Zawartość podstawowych składników melasy trzcinowej:
woda – 20%
sucha substancja – 80%, w tym:
sacharoza – 38,4%
inne związki – 41,6%, w tym:
cukry redukujące – 20%
rafinoza – 1,6%
popiół węglanowy – 7,5%
kwasy bezazotowe – 3,0%
aminokwasy – 1,0%
związki azotowe (ogółem) – 0,5%.
Skład melasy oraz jej konsystencja zależą od:
- jakości i składu chemicznego surowca, z którego jest otrzymywana,
- procesu technologicznego – sposobu przerobu,
- warunków przechowywania.
Zawartość składników mineralnych w melasie:
tlenek potasu – 4,69% – 5,5%
tlenek sodu – 0,75% – 0,8%
tlenek wapnia – 0,22% – 0,25%
tlenek magnezu – 0,03% – 0,04%
tlenek żelaza(III) – 0,03%
dwutlenek węgla – 2,33% – 2,6%
tlenek fosforu(V) – 0,05% – 0,06%.