• Probiotyk dla gołębi 1L + Melasa z trzciny cukrowej 1L

Probiotyk dla gołębi 1L + Melasa z trzciny cukrowej 1L

56.14
opak Add to wishlist
Reviews
Shipping within 48 hours

Zamów telefonicznie! 690-387-365

Leave your phone

Zestaw hodowcy gołębi – Probiotyk dla gołębi + Melasa z trzciny cukrowej

EM Probiotyk dla gołębi jest mieszanką paszową uzupełniającą, zawierającą Efektywne Mikroorganizmy EM. Preparat zawiera kompozycję mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych i regeneracyjnych. Melasa z trzciny cukrowej powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru. Jest produktem o zawartości około 40% sacharozy, bogatym źródłem żelaza i składników mineralnych.

 

W skład zestawu dla hodowcy gołębi wchodzą:

EM Probiotyk dla gołębi jest mieszanką paszową uzupełniającą, zawierającą Efektywne Mikroorganizmy EM.

Preparat zawiera kompozycję mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych i regeneracyjnych. Stosowanie EM Probiotyku dla gołębi wpływa na podniesienie naturalnej odporności i poprawę kondycji zdrowotnej, oraz zapewnia wysoką i długotrwałą formę gołębi i innych ptaków.

Preparat może być stosowany w hodowli i chowie gołębi oraz drobiu ozdobnego.

 

Korzyści wynikające ze stosowania EM Probiotyku dla gołębi:

  • ograniczenie biegunek (szczególnie u młodych gołębi w okresie przejścia z papki na ziarno)
  • poprawa jakości wylęgu
  • zasiedlenie przewodu pokarmowego po kuracji antybiotykowej
  • neutralizacja mikotoksyn w karmie
  • detoksykacja organizmu i przyspieszona regeneracja wątroby
  • likwidacja nieprzyjemnego zapachu w gołębniku czy wolierze
  • biologiczna dezynfekcja środowiska i ograniczenie populacji roztoczy

Dawkowanie:

– do wody lub karmy: 10ml/ 1L wody lub 1kg karmy, 3 razy w tygodniu. W pierwszym tygodniu stosowania, w okresie stresu i wycieńczenia organizmu (koszowanie, po lotach) oraz u gołębi rozpłodowych preparat podajemy codziennie.

– opryski gołębników, wolier 20 % roztworem dwa razy w tygodniu

– dodatek do wody kąpielowej w ilości 50ml/ 1L wody (5% roztwór)


2. Melasa to ciemnobrązowy, gęsty syrop, o odczynie słabo alkalicznym. Powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru. Jest produktem o zawartości około 40% sacharozy, bogatym źródłem żelaza i składników mineralnych.

Zawartość podstawowych składników melasy trzcinowej:

woda – 20%

sucha substancja – 80%, w tym:

sacharoza – 38,4%

inne związki – 41,6%, w tym:

cukry redukujące – 20%

rafinoza – 1,6%

popiół węglanowy – 7,5%

kwasy bezazotowe – 3,0%

aminokwasy – 1,0%

związki azotowe (ogółem) – 0,5%.

 

Skład melasy oraz jej konsystencja zależą od:

  • jakości i składu chemicznego surowca, z którego jest otrzymywana,
  • procesu technologicznego – sposobu przerobu,
  • warunków przechowywania.

 

Zawartość składników mineralnych w melasie:

tlenek potasu – 4,69% – 5,5%

tlenek sodu – 0,75% – 0,8%

tlenek wapnia – 0,22% – 0,25%

tlenek magnezu – 0,03% – 0,04%

tlenek żelaza(III) – 0,03%

dwutlenek węgla – 2,33% – 2,6%

tlenek fosforu(V) – 0,05% – 0,06%.

There is currently no comments or ratings for this product.
  • Rate

The Whole Thing
The Functionality Of The
Price
The Signature Of The
Opinion Of The