• Mini pasteryzator do jogurtów, serów, soków, mleka

Symbol: 14-0400
Brak towaru
2300.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
PP odbiór w punkcie PRZELEW 11
PP odbiór w punkcie POBRANIE 13
Paczkomat InPost przelew 14.99
Pocztex Przelew 15.99
Paczkomat InPost Pobranie 18
Pocztex Pobranie 18.99
DPD przelew 22
DPD pobranie 25
Pocztex Pobranie XXL 30
Pocztex Przelew XXL 30
Dostępność Brak towaru
EAN 9004195133049
Zostaw numer telefonu, oddzwonimy!

Pasteryzacja jest obróbką termiczną, stosowaną w celu zniszczenia drobnoustrojów chorobotwórczych i destrukcji ogólnej mikroflory obecnej w mleku. Dzięki temu można zminimalizować ryzyko chorób. Od prawidłowo przeprowadzonego procesu pasteryzacji zależy termin przydatności do spożycia produktów mleczarskich.

Mini pasteryzator do mleka i soku

Dostępny w naszym sklepie pasteryzator mini jest ekonomicznym urządzeniem do pasteryzacji mleka, produkcji twardych i miękkich serów, jogurtów, twarogu, śmietany lub soków owocowych. Pasteryzator mleka FJ 15 może zostać wykorzystany w domowej produkcji pasteryzowanego mleka lub innych przetworów. To urządzenie wykonane zgodnie z obowiązującymi standardami w przetwórstwie mlecznym. Jest proste do czyszczenia i konserwacji dzięki prostemu wykończeniu i łatwemu dostępowi do poszczególnych elementów. Kocioł ma węże do przyłączenia wody, która służy do schładzania wsadu.

Pasteryzator do mleka i soków FJ 15 dostępny w naszym sklepie wykonany jest z wysokiej jakości materiałów. Zbiornik powstał ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jego zawartość można podgrzewać do wysokich temperatur. Obróbka cieplna może być prowadzona w zakresie temperatur od 4 do 90 stopni Celsjusza. Przycisk reset umożliwia restart urządzenia podczas wystąpienia usterki.

Pasteryzator mleka i nie tylko – zastosowanie

Mini pasteryzator do soków i mleka jest doskonałym narzędziem wielofunkcyjnym. W warunkach domowych lub w gospodarstwie przetwórczym można w nim pasteryzować mleko, owoce, soki oraz produkować sery, jogurty lub inne przetwory mleczne. Czas pasteryzacji, produkcji soków lub jogurtów można zaprogramować indywidualnie, zgodnie z własnymi wymogami. Po osiągnięciu pasteryzacyjnej temperatury następuje czas podtrzymania temperatury. Potem może zacząć się chłodzenie. Pasteryzowane medium rozlewa się do naczyń lub słoików. Po zakończeniu procesu należy dokładnie wyczyścić pasteryzator do soku. Jest to warunek konieczny do uzyskania oczekiwanej jakości wyjściowego produktu w następnym procesie pasteryzacji.

Przycisk reset umożliwia restart urządzenia w przypadku usterki. Pojemność zbiornika pasteryzacji to 15l.  
 
 
 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
  • Produkty podobne
  • Opinie produktowe Zaufane.pl
 
Rolnet Michał Kowalczyk Reviews with ekomi-pl.com