-
Mini pasteryzator do jogurtów, serów, soków, mleka
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 9004195133049 |
Zostaw numer telefonu, oddzwonimy! |
Pasteryzacja jest obróbką termiczną, stosowaną w celu zniszczenia drobnoustrojów chorobotwórczych i destrukcji ogólnej mikroflory obecnej w mleku. Dzięki temu można zminimalizować ryzyko chorób. Od prawidłowo przeprowadzonego procesu pasteryzacji zależy termin przydatności do spożycia produktów mleczarskich.
Mini pasteryzator do mleka i soku
Dostępny w naszym sklepie pasteryzator mini jest ekonomicznym urządzeniem do pasteryzacji mleka, produkcji twardych i miękkich serów, jogurtów, twarogu, śmietany lub soków owocowych. Pasteryzator mleka FJ 15 może zostać wykorzystany w domowej produkcji pasteryzowanego mleka lub innych przetworów. To urządzenie wykonane zgodnie z obowiązującymi standardami w przetwórstwie mlecznym. Jest proste do czyszczenia i konserwacji dzięki prostemu wykończeniu i łatwemu dostępowi do poszczególnych elementów. Kocioł ma węże do przyłączenia wody, która służy do schładzania wsadu.
Pasteryzator do mleka i soków FJ 15 dostępny w naszym sklepie wykonany jest z wysokiej jakości materiałów. Zbiornik powstał ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jego zawartość można podgrzewać do wysokich temperatur. Obróbka cieplna może być prowadzona w zakresie temperatur od 4 do 90 stopni Celsjusza. Przycisk reset umożliwia restart urządzenia podczas wystąpienia usterki.
Pasteryzator mleka i nie tylko – zastosowanie
Mini pasteryzator do soków i mleka jest doskonałym narzędziem wielofunkcyjnym. W warunkach domowych lub w gospodarstwie przetwórczym można w nim pasteryzować mleko, owoce, soki oraz produkować sery, jogurty lub inne przetwory mleczne. Czas pasteryzacji, produkcji soków lub jogurtów można zaprogramować indywidualnie, zgodnie z własnymi wymogami. Po osiągnięciu pasteryzacyjnej temperatury następuje czas podtrzymania temperatury. Potem może zacząć się chłodzenie. Pasteryzowane medium rozlewa się do naczyń lub słoików. Po zakończeniu procesu należy dokładnie wyczyścić pasteryzator do soku. Jest to warunek konieczny do uzyskania oczekiwanej jakości wyjściowego produktu w następnym procesie pasteryzacji.
Przycisk reset umożliwia restart urządzenia w przypadku usterki. Pojemność zbiornika pasteryzacji to 15l.