• Zakiszacz mikrobiologiczny MicroSile, 100 g

The Symbol : 16170620100

Zawiera 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej

44.00
opak Add to wishlist
Reviews
Shipping within 48 hours

Zamów telefonicznie! 690-387-365

Leave your phone

Zakiszacz mikrobiologiczny MicroSile, 100 g

  Preparat sypki, zawiera 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej
600tys. bakterii/1g zakiszanego surowca
Idealnie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę, wysłodki.

Większa wartość pokarmowa kiszonki i znaczna poprawa jakości przez:

- Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
- Szybkie obniżenie pH kiszonki
- Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce (mniej mikotoksyn)
- Zwiększenie stabilności kiszonki
- Poprawę smakowitości

Microsile zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie przejecie do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin.

Microsile w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania.

Microsile zawiera w 1g 6x 1010 j.t.k. bakterii fermentacji mlekowej (600 tys./g zakiszanego surowca):

Enterococcus faecium
Pediococcus acidilactici
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus casei
Lactobacillus brevis

Instrukcja:

• Inokulant jest w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g / 50 litrów lub 100g / 10 litrów wody
• Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać ręcznie warstwy na pryzmie lub w silosie.
• Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin.
• Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.
There is currently no comments or ratings for this product.
  • Rate

The Whole Thing
The Functionality Of The
Price
The Signature Of The
Opinion Of The